AQUA DUCK

Is het een fontein? Niet alleen! Een lichtshow? Zeker weten! Is het interactief? Wat dacht je anders? Het is:

Aquaduck

Wie dit kolossale standbeeld van badeenden-in-overvloed nadert, krijgt gegarandeerd een grijns op het gelaat geëtst. Want Aquaduck simpelweg ‘een water en licht-installatie’ noemen, is hem tekort doen; Aquaduck is een festival voor de zintuigen! Waarom? Hij laat water in betoverende, gechoreografeerde patronen vloeien. Hij is uitgerust met allerlei bedieningsknoppen die van toeschouwers ware kunstdeelnemers maken. ‘s Nachts verandert elke waterstraal in een flits eeuwig verkleurend licht. En dit alles wordt overzien door een gigantische en gloeiende groep gekleurde eenden die deze elementeninstallatie maken tot wat hij is: een zintuigen-hypnotiserend spektakelstuk.

Aquaduck is omringd door ingebouwde bankjes - dus zeer uitnodigend voor bezoekers om even bij rond te hangen en naar het geluid van kabbelend water te luisteren. Maar wat Aquaduck zo uniek maakt, is met afstand zijn interactieve karakter. Terwijl bezoekers besluiten of de waterstralen uit of aan staan, kunnen de stralen EN de eendjes van kleur veranderen – waardoor Aquaduck niets minder is dan een magisch veranderlijk licht- en waterkunstwerk.  

Als Garage Swoolish installatie, heeft Aquaduck nòg een essentiële en kenmerkende eigenschap: hij is volledig mobiel. Dus toontje lager, Trevi, want Aquaduck kan elk evenement komen opluisteren.

 

 

the making of Aquaduck, kleine foto/film compilatie

 

 

De laatste 3 minuutjes van dit filmpje over Niezijl (dorpje waar swoolish garage is gehuisvest), zijn gefilmd vanuit onze garage met de beginselen en ruwe vormen van aquaduck